Creatorii de cadouri de la Azaria mi-au povestit că vouă vă plac cadourile cu maci și ne-am gândit să vă povestim despre câteva lucruri interesante despre aceste delicate flori. Sperăm că ceea ce veți afla vă va da idei cu privire la speciale pe care le puteți face doamnelor și domnișoarelor din viața voastră. Și, poate vă întrebați de ce contează? Răspunsul meu este simplu. Atunci când ne gândim la cadouri pentru oamenii dragi, căutăm să fie cu totul speciale, oricare e bugetul pe care-l avem la dispoziție. Dincolo de frumusețe și originalitate lor, ceea ce contează pentru cel care le primesc sunt mesajele, semnificațiile și energia cu care acestea sunt dăruite.

Nu știu cum e în cazul vostru, dar pentru mine atunci când privesc o floare de mac sau mă uit la pâlcurile de macii roșii strecurate în lanurile de grâu, tot ce pot simți este încântare și admirație pentru creativitatea Mamei Pământ. Și, nu am cum să nu-mi amintesc un lucru care mi s-a tot reconfirmat de-a lungul anilor. Legendele care se nasc în toate colțurile cu privire la flori și plante au întotdeauna anumiți numitori comuni. Astfel, înveți că diversele culturi le atribuie puteri miraculoase, energii vindecătoare și de protecție, le transformă în simboluri pentru anumite evenimente sau situații deosebite.

Mesaje și simboluri ascunse în cadourile cu maci

Așadar, pentru cei ce simt să dăruiască cadouri cu maci, iată care sunt simbolurile, mesajele subtile transmise de această floare pe care vechii sumerieni o numeau Hul Gil, adică planta fericirii. Evident, nu erau străini de efectul euforic al măruntelor semințe de maci! :)

Este important de reținut că florile de mac au semnificații diferite în funcție de culoarea petalelor. De ce mai multe ori, floarea de mac o asociem cu culoarea roșu, dar printre cele aproximativ 120 de varietăți de mac, găsim culori precum alb, galben, portocaliu, roz, violet, albastru și chiar negru. Acum însă voi mă voi referi la acele culori pe care le puteți găsi în cadourile cu maci de la Azaria.

Macul roșu

În general, macii roșii sunt asociați cu iubirea, amintirea și sacrificiul, iar acest lucru are o mare legătură cu una dintre cele mai cunoscute legende care vorbește despre apariția acestei flori. Mai exact, se spune că macul la origine era alb, dar, în aflându-se în apropierea trupului răstignit al lui Iisus Hristos, picături din sângele său au căzut peste flori, acesta căpătând culoarea roșie.

La polul opus acestei semnificații solemne, se află culturile asiatice unde macii roșii sunt simboluri ale succesului, norocului și iubirii romantice. Tot aici, culoarea roșie este legată de fertilitate, miresele asiatice purtând în mod tradițional rochii și voaluri roșii. Deseori până și invitația de nuntă sau cadourile de bani sunt așezate în plicuri roșii. Aceeași idee o regăsim și la vechii greci, care considerau că macul simbolizează bogăţia şi fertilitatea. Dacă pentru greci macul era un protector al iubirii, motiv pentru care-l puneau pe amulete, romanii considerau că este un leac vindecător pentru rănile sufletești născute din iubire.

Cadou Exuberanță - Cadou cu maci roșii pentru femeia care știe cine este
Cadou Dorință - Cămașă de damă cu maci roșii, brățară cu cristale și o carte bună (Femeia care aleargă cu lupii)
Cămașă albă de damă cu mac roșu

Macul galben

Macul galben, numit și mac galez, este considerat floarea celor născuți în luna august, simbolizând renașterea, optimismul, capacitatea de a vedea partea frumoasă chiar și-n experiențele mai puțin plăcute. Galezii spun că este bine să-l dăruiești celor care și-au pierdut focul, energia, inspirația, celor extrem de visători și celor care și-au abandonat propriul drum.

În Evul Mediu, macii galbeni erau împuterniciți ca protectori împotriva spiritelor malefice, mai ales atunci când li se dădea foc. Ulterior, începând cu Epoca Victoriană (1837-1901) și continuând până în prezent, macii galbeni sunt considerați simbol pentru succes și bogăție.

Macul portocaliu

Uneori numiți și maci spanioli, macii portocalii simbolizează sănătatea, energia, entuziasmul, regenerarea. În general, florile de culoarea portocalie vorbesc despre vitalitate, căldură, veselie și creativitate.

Macul alb

Iată că am ajuns și la macii albi! Simbol al inocenței și purității, macii albi sunt puși în legătură cu amintirea, credință și viața veșnică a sufletului. Acești maci sunt și un simbol al somnului odihnitor și al reînnoirii. În limbajul florilor, culoarea albă simbolizează, pe lângă puritate, inocență sau contemplație, și energia feminină a Lunii, astrul care guvernează toate toate doamnele și domnișoarele.

Macul albastru

Floarea de mac albastru este supranumită Regina Florilor din Himalaya. pe de o parte, acest mac de culoarea cerului, ce crește la altitudini de peste 3500 m în munții din Himalaya și Tibet, simbolizează luxul, bogăția și abundența. Pe de altă parte, macul albastru este considerat un simbol al lumii nevăzute/ invizibile, al necunoscutului și al magicului.

Cadou cu tricou de damă cu mac albastru, unicat și alte surprize
Cămașă pictată cu maci albaștri

Altfel de cadouri cu maci …

Așa cum puteți constata, semnificațiile atribuite macilor nu doar se suprapun, uneori sunt chiar diametral opuse. Acest lucru nu este surprinzător pentru cei obișnuiți să studieze teme de simbolistică, antropologie sau studii culturale.

Sfatul meu, dacă-mi este permis, atunci când alegeți să dăruiți cadouri cu maci, urmați-vă instinctul! Țineți cont că fiecare dintre noi, în funcție de experiențele personale atribuie semnificații proprii florilor de maci și oricăror altor flori. Aveți încredere în ceea ce simțiți! Sigur ați avut momente când, neștiind exact ce cadou să cumpărați, ați colindat obosiți și dezamăgiți prin magazine online și offline. Apoi, brusc, ochii v-au alunecat către ceva anume … o cămașă pictată manual, o carte bună sau un cadou de răsfăț și, v-ați trezit exclamând bucuroși, „Da, acesta este!”. Așadar, nu-mi rămâne decât să vă doresc cumpărături plăcute și rapide!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *