Aperol pentru un spritz clasic sau cocktail îndrăzneț – 0,7 litri, 11% alcool (Italia)
72.00 lei
Frații italieni Luigi și Silvio Barbieri, cei care au conceput acum mai bine de 100 de ani, lichiorul Aperol, au avut nevoie de 7 ani (1912-1919) pentru a ajunge la formula perfectă.
- Descriere
- Ingrediente
Descriere
Frații italieni Luigi și Silvio Barbieri, cei care au conceput acum mai bine de 100 de ani, lichiorul Aperol, au avut nevoie de 7 ani (1912-1919) pentru a ajunge la formula perfectă. Timpul a dovedit că au avut dreptate.
Acest aperitiv dulce-amărui cu note subtile de coajă de portocală, vanilie, ierburi și alte condimente a născut numeroase cocktail-uri extrem de apreciate pe întreg mapamondul.
Primul care merită menționat este clasicul Aperol Spritz unde aroma sa dulce-amăruie de citrice, împreună cu prosecco, club soda și cuburi de gheață fac o cocktail extrem de îndrăgit.
Merită însă menționate și alte combinații de vin alb, lime, grapefruit, rubarbă, kombucha, Lillet Blanc, vin roșu și Aperol, puse în cocktail-uri precum Paper Plane, Naked & Famous, Sauvignon Blanc Punch, Kombucha Sangria, Scarlet Spritz, Dub Treo, El Chapo sau The Division Bell (botezat în onoarea albumului omonim lansat de Pink Floyd).
Așadar, pentru o petrecere acasă cu gașca ta, un cocktail cu Aperol este ingredientul secret care aduce veselie și bună dispoziție oricând.
Un Aperol Spritz merge perfect cu …
- Clasicele bruschete cu roșii, stropite cu ulei de măsline La Chinata
- Platou de brânzeturi asortate la care poți adăuga un confit-uri sau creme balsamice potrivite
- Măsline verzi sau negre (care contrastează cu dulcele-amărui al Aperolului)
- Sardine în ulei de măsline sau tot felul de pateuri alese pe sprânceană
- Salată Caprese – o salată clasică, repede și ușor de pregătit (mozzarella, roșii proaspete, busuioc, ulei de măsline, oțet balsamic)
- Paste, fructe de mare, orez
Focaccia cu ulei de măsline și pizza Margherita; chipsuri cu trufe sau chipsuri de cartofi la cuptor
Platou cu fructe proaspete
Producător — Aperol.
Țara de origine — Italia.
Aperol — Volum: 0,7 litri. Alcool: 11%. Produs din citrice, ierburi aromatice și vin. Aspect: tonuri de rodie aurie. Miros: citrice, ierburi, condimente. Gust: soc, portocală, chinină, stafide, piper.