Set de săruri (La Chinata, Spania)

47.00 lei

La Chinata a creat special pentru dumnevoastră un set de săruri gourmet, astfel încât să puteți găsi “partenerul” ideal atât pentru mâncărurile tradiționale, fusion sau orice alte preparate internaționale.

Disponibilitate: 5 în stoc SKU: 400450 Etichetă:

Descriere

În cazul în care vă este greu să vă decideți care tip de sare este preferatul dumnevoastră, această selecție de patru tipuri diferite, este soluția ideală.

La Chinata a creat special pentru dumnevoastră un set de săruri gourmet, astfel încât să puteți găsi “partenerul” ideal atât pentru mâncărurile tradiționale, fusion sau orice alte preparate internaționale.

Sunt prezentate în tuburi de sticlă, foarte ușor de utilizat, și sunt disponibile cinci sortimente: “fulgi” de sare neagră, “flori” de sare, sare albastră persană, sare de Himalaya și sare roșie hawaiana.

 

Fulgi de sare neagră:

Culoare neagră provine de la cerneala de sepie, ce este combinată într-un proces elaborat cu cristalele de flori de sare fină.

Acest tip de sare este considerat a fi unul gourmet, și este des folosit în combinație cu peștele alb, paste, calamari, moluște, fructe de mare, orez sau sosuri.

Bineînțeles că se folosește și la decorarea preparatelor, datorită impactului mare vizual, cu care nu veți da gres.

 

Flori de sare albă:

Aspectul se obține în urma procesului de evaporare a apei marine, prin evaporare.

Merită menționat că acest proces nu este unul industrial, deci tehnica folosită este una clasica.

Este un produs gastronomic foarte utilizat în haute cuisine, pentru faptul că accentuează aromele mâncărurilor și aspectul este unul mai deosebit.

Se poate folosi la o gama largă de preparate, cum ar fi: salatele, peștele, legume și cărnuri la grătar.

 

Sare roz de Himalaya:

Culoarea roz care deosebește acest tip de sare de altele, provine de la concentrația mare de fier, iar locul de recoltare de la poalele Munților Himalaya, completează denumirea.

Mai găsim totodată o concentrație de minerale importante, cum ar fi: magneziul, calciul și potasiul, datorită în principal presiunii atmosferice din zona aceea.

Sarea roz de Himalaya prezintă o aroma particulară, puțin amară, ceea ce o face potrivită pentru carnea la grătar, legume coapte sau pește.

 

Sarea albastră persană:

Locul de proveniență este Iranul, mai precis munții de acolo ce au fost scăldați dintotdeauna de apele mării.

În urma studiilor s-a constatat că procesul de fosilizare naturală are o vechime mai mare de 200 de milioane de ani, proces favorizat și de condițiile naturale caracteristice acelor meleaguri.

Culoarea cu nuanțe de bleu, se datorează exclusiv cristalelor de rocă albastră, din care provine.

Astfel s-au obținut o serie de caracteristici, ce fac ca aceasta sare albastră să aibă o valoare culinară ridicată, cu o aromă inconfundabilă și delicată, și cu o textură măruntă și crocantă.

Se recomandă să fie presărată pe peștele alb, creveți, carpaccio, calamari, scoici, sau la decorarea farfuriilor, pentru a crea un tablou apetisant.

 

Sare roșie hawaiană:

Hawai-ul ne furnizează acest sortiment de sare roșie.

Culoarea caracteristică provine de la solul vulcanic, care pe parcursul procesului de formare, se impregnează cu carbon activ în mod natural.

Are un parfum inconfundabil, ce ne duce cu gândul la alune, cu o textură corcanta dar destul de moale, totul cu o notă de delicatețe.

Sarea roșie de Hawai se regăsește în haute cuisine, pentru că accentuează cu ușurință aromele, pe care le duce la alt nivel.

Orice tip de mâncare în combinație cu sarea roșie, capătă alte valențe, mai ales peștele, fructele de mare, gătite sau în forma lor crudă.

 

Greutate — 105g (3x25grame; 2x15grame)

Producător — La Chinata, Spania

Ingrediente — Fulgi de sare neagră (fulgi de sare, cerneală de sepie 2%); flori de sare albă; sare roz de Himalaya; sare albastră persană; sare roșie hawaiana.