Șofran pur (Don Gastronom, Spania)

30.00 lei

Șofranul pur a fost considerat întotdeauna cel mai scump condiment din lume, și-și are originile se pare, undeva în Orientul mijlociu, dar niciodată nu s-a putut determina cu exactitate.

Descriere

Șofranul pur a fost considerat întotdeauna cel mai scump condiment din lume, și-și are originile se pare, undeva în Orientul mijlociu, dar niciodată nu s-a putut determina cu exactitate.

În Europa ar fi ajuns cu ajutorul maurilor prima dată, în Spania, ulterior el extinzandu-se și în Italia, Grecia, Franța.

Șofranul cunoscut și ca “Aurul roșu” sau “Crocus sativus”, este o plantă mediteraneană, erbacee, perenă, cu frunze lungi și înguste, iar cultivată poate atinge 30-40 cm în înălțime.

Prețul său astronomic este cuprins undeva între 30.000-40.000 euro/kg.

Pentru 1 kg de condiment, trebuie recoltate între 130.000 și 250.000 de flori din care se rețin numai stigmatele, ce se usucă până la pierderea a 4/5 din umiditatea lor, iar cultura se face în mare parte numai manual.

 

Greutate — 1 gram

Producător — Don Gastronom, Spania