Șofran pur (Don Gastronom, Spania)
30.00 lei
Șofranul pur a fost considerat întotdeauna cel mai scump condiment din lume, și-și are originile se pare, undeva în Orientul mijlociu, dar niciodată nu s-a putut determina cu exactitate.
- Descriere
- Informații suplimentare
Descriere
Șofranul pur a fost considerat întotdeauna cel mai scump condiment din lume, și-și are originile se pare, undeva în Orientul mijlociu, dar niciodată nu s-a putut determina cu exactitate.
În Europa ar fi ajuns cu ajutorul maurilor prima dată, în Spania, ulterior el extinzandu-se și în Italia, Grecia, Franța.
Șofranul cunoscut și ca “Aurul roșu” sau “Crocus sativus”, este o plantă mediteraneană, erbacee, perenă, cu frunze lungi și înguste, iar cultivată poate atinge 30-40 cm în înălțime.
Prețul său astronomic este cuprins undeva între 30.000-40.000 euro/kg.
Pentru 1 kg de condiment, trebuie recoltate între 130.000 și 250.000 de flori din care se rețin numai stigmatele, ce se usucă până la pierderea a 4/5 din umiditatea lor, iar cultura se face în mare parte numai manual.
Greutate — 1 kilogram
Producător — Don Gastronom, Spania
Informații suplimentare
Greutate | 1 kg |
---|---|
Brand | |
Origine produs | Spania |
Cantitate | 1 kg |
Ambalaj | Sticla |